HTTPS inzichtelijk bij Google

Met de nieuwste update van Google is het mogelijk geworden om de HTTPS urls in te zien. Het gaat hierbij om de URLs die geïndexeerd zijn bij Google. Uiteraard moet je toegang hebben tot de property binnen Search Console om dit in te kunnen zien.

Het HTTPS rapport is nu duidelijk inzichtelijk bij Google Search Console

Het HTTPS rapport is nu duidelijk inzichtelijk bij Google Search Console

Duidelijk rapport met tijdsverloop

Het rapport is via de linkernavigatie te vinden in Search Console onder het kopje "Functionaliteit". Een aantal jaar geleden maakte Google al bekend dat SSL beveiliging van pagina's een zogenaamde ranking factor was. Tegenwoordig is het ook duidelijk dat het zeer wenselijk is om je website te voorzien van degelijk certificaat.

Geen-HTTPS URLS oplossen

Als bovenstaande rapport nog URLS aangeeft die geen HTTPS beveiliging hebben, dan is het verstandig om dat zo snel mogelijk op te lossen.

Stel Google rapporteert dat de pagina http://test.nl/pagina geen beveiliging heeft dan kan je dit oplossen door een 301 redirect in te stellen naar https://test.nl/pagina. Controleer wel even of het certificaat actief is op je domein, anders krijg je mogelijk SSL foutmeldingen.

SSL certificaat nodig voor HTTPS

Als je website leverancier geen standaard SSL beveiliging aanbiedt, heb je een certificaat nodig voor je website of webwinkel. Vaak is het prima om gebruik te maken van Let's Encrypt. Dat is een non-profit organisatie die iedereen wilt voorzien van een veilige website.

Geschreven door: Peter van Wilderen Tags: seo google

« Vorig artikel Volgende artikel »

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.