Betrouwbare PHP developer inhuren

Een PHP developer vinden voor je vacature kan soms erg lastig zijn. Zeker als je een betrouwbare PHP developer zoekt voor je freelance klus of vacature. In dit artikel omschrijf ik vanuit mijn perspectief wat de standaarden zijn voor een gemiddelde PHP developer. Uiteraard kan dit per situatie enorm verschillen.

Gebruik van goede IDE

Binnen de PHP wereld zie ik eigenlijk 2 verschillende editors die op dit moment erg populair zijn. Mocht je iets anders gebruiken is dat natuurlijk nooit fout of slecht, alleen zal die editor op dit moment van schrijven wat minder populair zijn.

De meest gebruikte IDE is op dit moment PHPStorm van JetBrains. Deze editor is ideaal voor het ontwikkelen van PHP applicaties omdat je alles in hetzelfde scherm kunt doen. Bijvoorbeeld quality tools draaien en code aanpassen tegelijk.

Daarnaast zie ik een sterke opkomst van de Visual Code Studio editor van Microsoft. Deze IDE voelt wat lichter dan PHPStorm en maakt een flinke opmars bij veel betrouwbare PHP developers.

Geautomatiseerde controles uitvoeren

Iedereen maakt wel eens fouten, helaas is dat bij het ontwikkelen van software bijna niet te voorkomen. Tijdens het ontwikkelen van een maatwerk applicatie kunnen er altijd kleine foutjes in sluipen. Een betrouwbare PHP developer probeert dat te voorkomen door gebruik te maken van geautomatiseerde tools. Deze tools geven uiteraard geen 100% garantie, maar er kan wel veel mee worden opgespoord al voordat de code live staat.

Quality tools gebruiken (PHPStan, PHPCS)

Enkele van deze tools is PHPStan. Dit is een tool waarmee de code gescand wordt op mogelijke bugs. De developer(s) zijn dan direct op de hoogte en ze weten door de feedback van deze tool gelijk waar ze de code moeten aanpassen.

Naast PHPStan wordt er ook vaal gebruik gemaakt van PHPCS, dit is een codestyle tool. Deze controleert automatisch of de gebruikte opmaak in de code correct is. Vaak spreek je binnen een (klein) team of bedrijf af wat de standaard wordt waar iedereen zich aan moet houden. Dat kan bijvoorbeeld de PSR-12 opmaak zijn.

Automatische tests (PHPUnit)

Bijna alle PHP developers maken tijd om (al is het zeer minimaal) enkele unit tests te schrijven. Een unit test is een klein stukje extra code die de nieuwe applicatie code test. Je schrijft de tests dus ook in een losse map zodat ze gescheiden blijven van de echte productie code.

Door gebruik te maken van unit tests neemt de betrouwbaarheid van de PHP applicatie enorm toe. Hierdoor kan je snel functies toevoegen of verwijderen en weet je direct of alles (wat getest is) nog functioneert zoals het zou moeten.

Betrouwbaar zijn door afspraken na te komen

Het klinkt wellicht overbodig, maar een groot deel van de betrouwbaarheid komt ook voort uit het nakomen van afspraken. Uiteraard werkt dit 2 kanten op, van opdrachtgever en van de opdrachtnemer. Iets simpels als op tijd komen bij een afspraak helpt enorm om het vertrouwen te vergroten.

Zoek je een betrouwbare PHP coder?

Ik probeer me altijd aan bovenstaande punten te houden tijdens een freelance opdracht. Heb jij nog een PHP developer nodig voor een (tijdelijke) opdracht? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen altijd vrijblijvend een kopje koffie of thee drinken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.