Freelance product owner inhuren

Een product owner helpt met het plannen en uitwerken van tickets binnen een Scrum proces.

 

Een product owner kan binnen relatief korte tijd orde scheppen in de prioriteiten van een development proces. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je hier geen groot development team voor hoeft te hebben. Een product owner kan al van meerwaarde zijn bij een klein development team, zodat je de resources op de optimale manier kunt gebruiken.

Wat doet een Product Owner?

Een Product Owner is verantwoordelijk voor het opleveren van nieuwe features en bug fixes. Dit betekent dat een product owner problemen gaat uitwerken (samen met het team) naar kleinere issues, dit noemen we ook wel refinen. Tijdens een refinement worden er al technische mensen betrokken, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de hoeveelheid werk en afhankelijkheden.

Freelance product owner inhuren

Bij software development wordt er vaak gebruik gemaakt van een agile scum of Kanban methode. Bijvoorbeeld een PHP software developer kan een taak uitzoeken en deze gaan uitwerken. Door gebruik te maken van een product owner, kan je goed overzicht houden over de prioriteiten en welke werkzaamheden op dit moment worden uitgevoerd.

 

Ook voor kleine projecten

Het inhuren van een product owner hoeft echt niet voor alleen grote bedrijven van toepassing te zijn. Het kan zelfs erg nuttig zijn om dit als klein bedrijf te doen, als je slechts een beperkt aantal developers hebt zitten. Door een product owner enkele uren per week het development proces te laten begeleiden, kan je taken beter uitwerken en kunnen de developers zich focussen op de code.

Scrum of Kanban gebruiken?

Wil je advies of je voor de Agile Scrum methode moet gaan of Kanban? Daar kan ik je mee helpen. In een aantal gesprekken kunnen we bekijken welke methode eventueel goed zou kunnen werken.

Het is goed om te weten dat een Scrum werkmethodiek vaak meer tijd kost van developers en eventuele stakeholders. Dit werkt vaak het beste met werkzaamheden die je al vooraf weet en goed kunt plannen. Deze methode kost meer tijd omdat er ook meer meetings geplant kunnen worden, zoals een refinement, retrospective en sprint oplevering.

Als er enkele werkzaamheden zijn die je kunt plannen, maar er zijn ook veel incidenten die opgelost moeten worden, dan is het al snel raadzaam om te kijken naar een werkmethode met Kanban. Hierdoor blijven er minder snel issues liggen.

Scrum.org PSPO1 Product owner

In 2020 heb ik een uitgebreide cursus gevolgd en daarna ook succesvol mijn Scrum.org PSPO1 examen kunnen afronden. Dit examen is een strenge toets om te testen of je het Scrum proces en gedachtengoed kent. Tijdens de cursus hebben we ook diverse use cases kunnen doorspreken.

Daarnaast heb ik ook bijna altijd deze werkmethode gebruikt in mijn rol als PHP developer of tester.

Laten we kennismaken!

 

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.